Saturday, May 14, 2011

ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΡΕΙ ΌΛΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΌ ΓΙΑ ΑΝΏΔΥΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΌ.

      Στο αυτοκίνητο από τα Σκόπια, της παραπάνω φωτογραφίας,  φαινεται ευδιάκριτα το αυτοκόλλητο με αρχικά ΜΚ. 
Είναι από τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης. Δεξιά μάλιστα βλέπουμε και την  πινακίδα προς Χαλκιδική. Πλησιάζει η τουριστική περίοδος. Προς Χαλκιδική κατευθύνονται πολλά αυτοκίνητα από πολλές ξένες χώρες. 

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση. Σε προηγούμενες αναρτήσεις είχαμε και περιπτώσεις τουριστικών με τα αρχικά ΜΚ παρκαρισμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

     Από τηλεφωνική έρευνα, που έγινε στα αστυνομικά τμήματα συνόρων και τελωνεία (Νίκης-Ευζώνων -Δοϊράνης και Προμαχώνα) , στο μέτρο βέβαια του δυνατού, διαπιστώθηκε η έλλειψη σαφών οδηγιών για το τι πρέπει να γίνεται όταν το αυτοκίνητο που εισέρχεται στην Ελλάδα έχει αυτοκόλλητο με τα αρχικά ΜΚ. Το ίδιο και τοπικά εδώ, όταν διαπιστωθεί ότι κάποιο πέρασε με το ίδιο αυτοκόλλητο. Τα αρχικά ΜΚ είναι η ονομασία ISO που δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα αναγνωρίζει η Ελλάδα . Εκτός αν συμβαίνει κάτι που μας διαφεύγει.

     Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ύβρις προς τους οπλίτες και αξιωματικούς του 1912-1913, να δεχόμαστε εμείς σήμερα ,πολίτες και αρχές , την “επίδειξη σημαίας ΜΚ” , από μεταλλαγμένους Βούλγαρους, στα χώματα που θυσιάστηκαν.
Ιδίως προς τις οικογένειες των ηρωικών αξιωματικών που στις 20 Ιουνίου του 1913 δεν αφαίρεσαν τα διακριτικά τους ,παρά το ότι γινόταν εύκολος στόχος από εχθρικούς ελεύθερους σκοπευτές και παρά την σαφή εντολή από την Διοίκηση. Τι θα έλεγαν υπαξιωματικοί και οπλίτες αν το έκαναν; 

Άσχετα με το τι κάνουν οι Σκοπιανοί στην χώρα τους και στις άλλες χώρες εδώ μερικά πράγματα προκαλούν οδύνη και μάλλον θα έπρεπε πολίτες και αρχές να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.
Δεν έχουν πάρει όλοι αναισθητικό να υποστούν "ανώδυνο Ιστορικό ακρωτηριασμό".

p.s. Οι φωτογραφίες ντροπής θα αφαιρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις αναρτήσεις .
Είναι σκόπιμα παραμορφωμένες. 

1.Posts with label Αρχικά ΜΚ

2. Posts with label πινακίδες ΜΚ 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin