Saturday, August 20, 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΡΑΗΛΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
Ένα περίπλοκο αλλά και άκρως δύσοσμο παιχνίδι παίζεται αυτήν την περίοδο στο τρίγωνο Αθήνα - Λευκωσία - Άγκυρα, με επιδιαιτητές τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Στο επίκεντρο αυτού του "αμαρτωλού" τριγώνουν βρίσκεται η Κυπριακή ΑΟΖ και οι γεωτρήσεις σε αυτήν για άντληση φυσικού αερίου αλλά και όχι μόνο.
Η Κύπρος, υπό την υψηλή εποπτεία του Ισραήλ, έχει αναθέσει, καθόλου τυχαία, τη γεώτρηση προς άντληση φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, νότια της μεγαλονήσου στην αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy και οι σχετικές γεωτρήσεις προγραμματίζονται στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.
Ως γνωστόν τόσο η Τουρκία αλλά και το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος εκτοξεύουν δια επίσημων χειλέων ευθείες απειλές πως, αν ξεκινήσουν κυπριακές γεωτρήσεις, θα πράξουν ότι είναι αναγκαίο για να "προασπίσουν τα συμφέροντά τους"!
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ φέρονται (;) να δηλώνουν ανεπισήμως ή ημιεπισήμως (βλ. παρακάτω ρεπορτάζ) ότι υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στην ΑΟΖ και ότι θα υπερασπισθούν την αμερικανική εταιρεία αν και εφόσον χρειαστεί.
Αν και δεν πρέπει να ληφθούν τοις μετρητοίς οι φερόμενες αυτές αμερικανικές δηλώσεις, τουλάχιστον όσο δεν λαμβάνουν υψηλό, επώνυμο και επίσημο χαρακτήρα, είναι φανερό ότι ένα νέο γεωπολιτικό σκάκι συμφερόντων και στρατηγικών έχει αρχίσει να παίζεται στην περιοχή!
Οι ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ πιέζουν την "άτακτη" Τουρκία του Ερντογάν μέσω της κυπριακής ΑΟΖ;
ΟΙ ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ τροφοδοτούν την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία από τη μιά και την Άγκυρα από την άλλη, ώστε σε  μια στιγμή παρόξυνσης να εμφανισθούν ως οι επιτήδειοι "επιδιαιτητές" και να προασπίσουν τα δικά τους πάγια στρατηγικά συμφέροντα με ένα νέο απαράδεκτο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και την υπό αμερικάνικο έλεγχο διχοτόμηση του Αιγαίου;
Σε κάθε περίπτωση Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται ότι βλέπουν το "τυρί" αλλά όχι τη "φάκα" και με δόλωμα το φυσικό αέριο και την αμερικανοισραηλινή προστασία μετατρέπονται σε όλο και πιο "αφοσιωμένους" δορυφόρους του αμερικανοισραηλινού άξονα στην περιοχή!
Είναι περιττό να τονίσουμε ότι μια τέτοια πρωτοφανής εξωτερική πολιτική παράδοσης από κοινού της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου (!) όχι μόνο στο αμερικανοβρετανικό μπλοκ αλλά και στο Ισραήλ, εγκυμονεί ανυπολόγιστους εθνικούς κινδύνους και μπορεί να προκαλέσει, δίπλα στην οικονομική κρίση, τεράστιες εθνικές περιπέτειες!
Διότι στο τέλος αυτής της πολιτικής "άθλιας υποτέλειας", Ελλάδα και Κύπρος μπορεί να βρεθούν όχι μόνο χωρίς υδρογονάνθρακες αλλά και "ανάπηρες", "μισές" και "διαιρεμένες"!

 ΠΗΓΗ:http://www.iskra.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin