Monday, September 5, 2011

La Croix: Σκοπιανή εθνική ταυτότητα και ιστορία κλεμμένη από γειτονικές χώρες ...

Identité “empruntée” aux pays voisins [1]

Η καθολική La Croix σε ένα επτασέλιδο αφιέρωμα [2] για την «Μακεδονία», όπως αναφέρει την FYROM( ARYM), και συγκεκριμένα στην τρίτη σελίδα, αποφεύγει να αναφέρει καθαρά ότι αυτό που κάνουν τα Σκόπια είναι κλοπή. Χρησιμοποιεί τον μετριοπαθή όρο “emprunter” -δανείζομαι, που συνήθως γίνεται με την συναίνεση αυτού που δανείζει. Επίσης, δανειζόμαστε ιστορικές και ηθικές αξίες που ανήκουν από κοινού σε όλη την ανθρωπότητα. Εδώ όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί κλοπής που έχει σαν συνέπεια τον ιστορικό ακρωτηριασμό των γειτόνων της και την ασυνέχεια στην Ιστορία τους. Συνεπώς, θα πρέπει κάποιος που γνωρίζει ικανοποιητικά την κατάσταση, και δεν έχει ενδοιασμούς να δει και να πει την αλήθεια, να αναγνώσει τον τίτλο πιο ορθά: “Identité “volée” aux pays voisins” .
Τώρα, όσον αφορά τους όρους “Μακεδονία” , “Μακεδόνες” “Μακεδονική”, ας συνεχίσουν τα δήθεν πολιτισμένα έντυπα της Δύσης να τούς χρησιμοποιούν όπως τους συμφέρει. Η Ελλάδα, και με το δίκιο της, ποτέ δεν θα αναγνωρίσει. Και ας μη γελιόμαστε: το “ega omnes“και ο “γεωγραφικός προσδιορισμός” είναι πολιτικοί ελιγμοί. Ποιός πολιτικός και πια γενεά θα αναγνωρίσει την χώρα αυτή με παράγωγο της λέξης Μακεδονία.



[1] Identité empruntée aux pays voisins
[2] Macédoine (ARYM,FYROM), vingt ans d’existence et pas de nom

ΣΧΕΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ:



No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin