Friday, December 9, 2011

Ελλάδα και Ρωσία στηρίζουν τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

1. Συνάντηση Μανιάτη με τον Ρώσο πρέσβη
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhikvishvili, σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις από την βουλγαρική πλευρά, σχετικά με το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος και επαναβεβαιώθηκε  η ισχυρή και διαχρονική υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων στο έργο.


Παράλληλα, όμως, αναλύθηκε η ασυνέχεια που  εμφανίζεται από την βουλγαρική πλευρά, δεδομένου ότι πριν ένα μόλις μήνα, η τελευταία είχε αποδεχτεί την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης που είχε υποβάλει η Διεθνής Εταιρία του Αγωγού. Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί, επίσης, κατά την πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αποκλειστικά και μόνο για το θέμα του Αγωγού, στη Σόφια, κατά την οποία τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμία άλλη επιφύλαξη από τη βουλγαρική πλευρά, είχαν συμφωνήσει ως προς την διαδικασία με την οποία θα προχωρούσε η ταυτόχρονη δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μετά μάλιστα και από τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΕΕ στο συντονισμό των επιμέρους διαδικασιών.


Κατά τη συνεργασία, έγινε ειδική αναφορά  στην πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Ρωσίας, κ.κ. Στ. Δήμα και Sergei Lavrov, όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων  στο έργο του Αγωγού, το οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές.


Το θέμα του Αγωγού και του τρόπου αντιμετώπισης των τελευταίων εξελίξεων από την πλευρά της Ελλάδας και της Ρωσίας, θα συζητηθεί, επίσης, κατά προτεραιότητα κατά τη συνάντηση της Μικτής Ελληνορωσικής Επιτροπής Ενέργειας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στην Αθήνα.

PROTOTHEMA GR
--------------------
2. Συζητήσεις Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό 
Οι δύο χώρες αναζητούν τρόπους προκειμένου να συνεχιστεί η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έπειτα από την αποχώρηση της Βουλγαρίας.  
Τρόπους αντιμετώπισης της απόφασης της Βουλγαρικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα αναζητήσουν Ελλάδα και Ρωσία στη συνάντηση της Μικτής Ελληνορωσικής Επιτροπής Ενέργειας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα..........KATHIMERINI GR
-----------------------

3. Συνάντηση Μανιάτη με Ρώσο Πρέσβη για τον αγωγό Μπουργάς Αλεξανδρούπολη

Με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhikvishvili συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις από τη βουλγαρική πλευρά, σχετικά με το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος και επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή και διαχρονική υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων στο έργο......CAPITAL GR

---------------------------

4. Трайков: Бургас-Александруполис няма стратегическо значение за нас

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков обясни, че проектът Бургас-Александруполис е бил изцяло икономически проект, бизнес случай, в който е трябвало да преценим дали да вложим пари или не, защото този проект за страната ни няма нито енергийно, нито стратегическо значение.
„Това е един транспортен проект, който следва да се разглежда от гледна точка на анализ на ползи и рискове........LEV  BG (9/12/2011)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:  

Μανιάτης: "Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για απόφαση της Βουλγαρίας"

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin