Monday, December 5, 2011

Δήλωση Παπαδήμου για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

1. Δήλωση Παπαδήμου για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Σε δήλωση με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης σύμφωνα με την οποία η αντίθεση της Ελλάδας για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ συνιστά παραβίαση του άρθρου 11 παρ. 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας προχώρησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε τα εξής: ”Η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.


Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σε πολλές περιπτώσεις.
Προϋπόθεση, όμως, για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπι¬στοσύνης.
Η Ελλάδα παραμένει απόλυτα σταθερή στις θέσεις αυτές και μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Η χώρα μας δηλώνει την ετοιμότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών”.
capital gr

—-

2. Παπαδήμος: Διαπραγματεύσεις για την ονομασία erga omnes υπό τον ΟΗΕ

--

     Η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes (έναντι όλων) υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
«Η Ελλάδα παραμένει απόλυτα σταθερή στις θέσεις αυτές και μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη δήλωσή του επίσης αναφέρει: «Η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σε πολλές περιπτώσεις.
»Προϋπόθεση, όμως, για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπι­στοσύνης».

 TANEA GR
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας
Περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης – Ενδιάμεση Συμφωνία – Άρθρο 11

Η καταδίκη θα αφορά στις πολιτικές δηλώσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς και όχι για την κίνηση του βέτο

Ενα διά παραλείψεως έγκλημα στο μέτωπο του Μακεδονικού

Ράπισμα για την Ελλάδα η απόφαση της Χάγης???   

Περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης 

Ενδιάμεση Συμφωνία & Χρονικό – Χάγη 

Αρχικά ΜΚ – αμέλεια τελωνείων? 

Paltalk com : Μαυσωλείο Παρακμής 

Απορρίπτουμε τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin