Thursday, December 29, 2011

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή Υπέρ του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου.

Συντάκτης: Μαρία Λαμπρογιάννη   
---
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή από πολίτες που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη φυλάκιση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «Κίνηση Πολιτών Θράκης». Οι συγκεντρωμένοι, υποστηρικτές του ηγούμενου από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Δράμα, ζητούσαν την παραίτηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή.



150 – 200 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά κρατώντας κεριά συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο των δικαστηρίων, ενώ αργότερα έκαναν πορεία κρατώντας πλακάτ, μέχρι το γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή.

Ανάρτησαν ψήφισμα στην πόρτα του γραφείου του κ. Πεταλωτή

Στο γραφείο, που ήταν κλειστό εκείνη την ώρα οι υποστηρικτές του Εφραίμ ανήρτησαν ψήφισμα στην πόρτα του γραφείου και συνοδευόταν από 200 περίπου υπογραφές πολιτών.

Το ψήφισμα υπογράφεται από την «Κίνηση Πολιτών Θράκης» και με αυτό οι υπογράφοντες ζητούν την παραίτηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Πεταλωτή, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να είναι και Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Δηλώσεις αγάπης από τους συγκεντρωμένους στο πρόσωπο του Εφραίμ

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν στους δημοσιογράφους για τον γέροντα Εφραίμ. Κυρίως αυτοί που έχουν προσωπική σχέση μαζί του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Δράμα η οποία βρέθηκε σύσσωμη το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή, για να δηλώσει την συμπαράστασή της στον ηγούμενο Εφραίμ, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισαν ως δάσκαλο ακτημοσύνης. Δήλωσαν ευθέως ότι ο γέροντας Εφραίμ αδικείται και από πολιτικούς και από δημοσιογράφους. Εξέφρασαν την λύπη τους για το γεγονός ότι ο πνευματικός τους πατέρας βρίσκεται στην φυλακή, ζητώντας από το συμβούλιο εφετών να δώσει εξηγήσεις για την παράλογη, κατά την γνώμη τους, απόφαση φυλάκισής του. Επέρριψαν μάλιστα ευθύνες στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης μιας και όπως είπαν αυτός ήταν ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση Βατοπεδίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Διαμαρτυρόμενοι για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ και την μεταχείρισή του ως κοινού εγκληματία σας καλούμε να παραιτηθείτε από Υφυπουργός Δικαιοσύνης γιατί θεωρούμε ότι η ιδιότητά σας αυτή δεν συμβιβάζεται με τις ιδιότητες που είχατε στο παρελθόν ως «διώκτης» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και των πατέρων Αυτής.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε και πρώην ανώτατος Δικαστικός λειτουργός είναι παράδοξο το γεγονός ότι δημιουργήθηκε θέση Υφυπουργού Δικαιοσύνης για πρώτη φορά στην ιστορία 180 ετών του Ελληνικού Κράτους και αυτό γεννά απορίες και ερωτηματικά.

Έτσι θεωρούμε ασυμβίβαστο και απαράδεκτο γεγονός να παραμένετε Υφυπουργός Δικαιοσύνης όταν στο παρελθόν:

1. Υπήρξατε πληρεξούσιος δικηγόρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης και υποστηρίξατε το Ελληνικό Δημόσιο στην αστική δίκη της αγωγής της Μονής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης το 2003.
2. Όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταθέσατε σαν μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον δικαστικών Αρχών σε βάρος της Μονής και του Γέροντα.
3. Αποτελέσατε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής το 2008 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχατε στην έκδοση Πορίσματος του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Μονής και του Γέροντα.
4. Το 2009 καταθέσατε ως μάρτυρας κατηγορίας στο Εφετείο Θράκης σε βάρος και πάλι του Γέροντα Εφραίμ και της Μονής.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν μπορείτε να παραμένετε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, πράγμα που δεν συνάδει με την νομιμότητα και την ηθική τάξη.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

«Παρατηρητής της Θράκης» 29-12-2011

 ΣΧΕΤΙΚΑ: 

1. Russian Orthodox foundation speaks up in defense of Greek abbot
2. Священный кинот Святой горы Афон заявил о солидарности с игуменом монастыря Ватопед
3. Здоровье архимандрита Ефрема улучшилось
4. Εγκατέλειψε το Άγιο Όρος ο Γέροντας Εφραίμ στις 13:00
6. Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Εφραίμ
7. Συλλέγουν υπογραφές για τον Εφραίμ
9. Διπλωματική «ένταση» Αθήνας - Μόσχας για τον Εφραίμ
11. Патриарх Кирилл просит освободить настоятеля Ватопедского монастыря
12. Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας στον Κ. Παπούλια υπέρ του Εφραίμ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin