Tuesday, January 10, 2012

Εξετάζεται η εξαίρεση της Ελλάδας από το εμπάργκο στο Ιράν ....

Οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε για την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν έχουν κωλύσει σε συζητήσεις για την εξαίρεση των συμβολαίων που είναι ήδη σε ισχύ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερις διπλωμάτες.

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, προσπαθούν να μετριάσουν τις πιέσεις της Μ. Βρετανίας για ένα καθολικό εμπάργκο, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι θα πληγούν οι ήδη επιβαρυμένες οικονομίες τους, ανέφεραν οι διπλωμάτες.


Οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι ένα από τα σενάρια είναι η επιβολή εμπάργκο σε μελλοντικές εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, γεγονός που θα εξαιρούσε τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ.


Δεύτερο σενάριο είναι η εξαίρεση της Ελλάδας, η οποία το Δεκέμβριο μπλόκαρε μια ομόφωνη ευρωπαϊκή απόφαση για εμπάργκο, μέχρι να βρει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού.


Τέλος, σύμφωνα με το τρίτο σενάριο είναι πιθανό να εξαιρεθεί και η ιταλική ENI. H Ιταλία προμηθεύεται το 13% του πετρελαίου της από το Ιράν.


Πηγή: Bloomberg
  
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin