Tuesday, January 3, 2012

«Υπό διαπραγμάτευση το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα» ....

Χρήστος Μπόκας
---
Δηλώσεις Σαχινίδη
Ανοιχτό εξακολουθεί να μένει το θέμα με το δίκαιο που θα διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς, όπως παραδέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, «το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα αποτελεί μια από τις προς διαπραγμάτευση και συμφωνία παραμέτρους».

Να σημειωθεί ότι το 93% του «διαπραγματεύσιμου» χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιθυμούν τα νέα ομόλογα να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.



Συγκεκριμένα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, αναφέρει ότι το «κούρεμα» «αφορά το σύνολο σχεδόν των ομολογιακών εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας ύψους 200 δισ. ευρώ περίπου, που έχουν εκδοθεί κάτω από έξι διαφορετικά νομοθετικά πλαίσια (ελληνικό, αγγλικό, γαλλικό, ιαπωνικό, ελβετικό, ιταλικό), τέσσερα νομίσματα (ευρώ, γιεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο Αμερικής) και με γεωγραφική κατανομή σε περισσότερες από 20 χώρες (λαμβάνοντας υπόψη τους πιστωτές με χαρτοφυλάκιο από 100 εκατομμύρια ευρώ και άνω)...».


Επιπροσθέτως, ο κ. Σαχινίδης εξηγεί πως από το ελληνικό δίκαιο διέπεται το 75% του συνολικού χαρτοφυλακίου του ελληνικού δημόσιου χρέους, ενώ «το διαπραγματεύσιμο χρέος του ελληνικού δημοσίου αποτελεί περίπου το 77% του συνόλου του χρέους. Εξ αυτού, το 93% διέπεται από το ελληνικό δίκαιο»
protothema gr

Δραχμή – Ευρώ – Χρέος


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin