Tuesday, January 3, 2012

Με σχέδιο οδηγηθήκαμε στην σημερινή εξαθλίωση!

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ*
----
Τα έθνη πρέπει να ενθυμούνται, για να διδάσκονται, είπε ο Θουκυδίδης. Οι Έλληνες δεν πρέπει να λησμονήσουν πώς ζούσαν έως το 2009, οπότε - κρίμασιν οις οίδε Κύριος - η Κυβέρνηση της χώρας περιήλθε στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον μεγάλο υπεύθυνο της σημερινής καταστάσεώς τους. Είναι βέβαιο πως αν, αμέσως μετά τις εκλογές, δανειζόταν από τις αγορές, όσα χρήματα ήσαν αναγκαία για τη χώρα, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, η Ελλάδα δεν θα υποχρεωνόταν να απευθυνθεί στην τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. και η εξέλιξη της οικονομίας της θα ήταν πολύ διαφορετική.
Αλλά ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρέλειψε να δανεισθεί τα απαιτούμενα χρήματα και συνέχισε τις συζητήσεις με τον κ. Στρος Καν - για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. - που είχε αρχίσει προ των εκλογών, όπως ο τελευταίος ομολόγησε.


Άρα το σχέδιο ήταν να οδηγηθούν οι Έλληνες στη σημερινή εξαθλίωση. Γι’ αυτό κατηγορούσε την οικονομία της Χώρας και το Λαό της σε ομιλίες του στο εξωτερικό. Γι’ αυτό συγκαλούσε συσκέψεις, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (πρώην δανειστή του πατρός του, για την κάλυψη των δαπανών της γνωστής βίλας της Εκάλης) για την αντιμετώπιση της διαφθοράς των Ελλήνων, ένεκα της οποίας, τάχα, η Ελλάδα δεν είναι παραγωγική.
Μόλις ανέλαβε την εξουσία έδωσε στους συνδικαλιστές του Λιμένος Πειραιώς 70 εκατομμύρια ευρώ, για να αποδεχθούν την εκτέλεση της Συμβάσεως της Κίνας και της Ελλάδος, επί κυβερνήσεως του κ. Κ. Καραμανλή. Αύξησε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, προς τις οποίες το Κράτος έδωσε την τελευταία 10ετία 115 δις ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερα από αυτά που απεκόμισε τούτο, δια της περικοπής μισθών και συντάξεων, αντί της αυξήσεως αυτών κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικώς, προς τους αφελείς εκλογείς του.
Οι πολιτικοί που αποδέχονται να εφαρμόσουν μέτρα οικονομικής και φυσικής εξοντώσεως των Ελλήνων, δια της ληστρικής φορολογίας των, της απανθρώπου μειώσεως μισθών και συντάξεων στο ήμισυ σχεδόν εκείνων που ελάμβαναν το 2009, τις απολύσεις και τη δραματική αύξηση της ανεργίας, είναι εχθροί του Ελληνικού λαού.
Ο κ. Καραμανλής ακολουθούσε την αρχή της «ήπιας προσαρμογής», που εσήμαινε την εφαρμογή υποφερτών μέτρων προς αντιμετώπιση της κρίσεως. Αντιθέτως ο Γ. Παπανδρέου επετέθη κατά των πλέον αδυνάτων, μισθωτών και συνταξιούχων, τις αποδοχές των οποίων συνεχώς μειώνει, μέχρις εξαθλιώσεως τους.
Προφανώς η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, παρά τις αντίθετες επαγγελίες της, εφήρμοσε τις οδηγίες των μεγάλων αφεντικών του καπιταλισμού. Για την εξόντωση της μεσαίας τάξεως, με την υπερφορολόγησή της και την παράλληλη μείωση του εισοδήματός της. Οι νέοι της Ελλάδος τώρα αποτελούν το σημερινό προλεταριάτο του καπιταλισμού. Εξέλιπαν τα όνειρα και τα ιδανικά τους. Αναζητούν μία οιανδήποτε εργασία, έστω και με μισθό πείνης. Οι μόνοι εργοδότες τους είναι οι πολυεθνικές εταιρείες, που δέχονται να τους προσλάβουν, μόνον υπό τον όρο να είναι πειθήνια όργανά τους και να αποδέχονται συνθήκες απασχολήσεώς τους όμοιες με αυτές των Ασιατών. Κατόπιν τούτου είναι φανερό ότι αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια για να διατηρήσουν την ελληνική φυλή, με συνεπεία το γένος των Ελλήνων να φθίνει ραγδαίως. Και να αντικαθίσταται από τους λαθρομετανάστες, που έχουν σωρευθεί στην Ελλάδα και είναι κατά το πλείστον μουσουλμάνοι, διακρινόμενοι για την υπεργεννητικότητά τους.
Αν τα μέτρα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ κατά των Ελλήνων αποτολμούσε να λάβει κατ’ ελάχιστον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα είχε κατεδαφισθεί η πόλη των Αθηνών, όπως και οι οπαδοί του Γ. Παπανδρέου παραδέχονται. Τώρα που τα επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ουδείς συνδικαλιστής διαμαρτυρήθηκε, αλλ' αντιθέτως όλοι τα στηρίζουν.
Είναι αυτοί που παρεμπόδιζαν την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να εκτελέσει το πρόγραμμά της για την λύοη των οικονομικών προβλημάτων της Χώρας. Κατά συνέπεια οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι του αρχηγού τους και ολετήρες του Ελληνικού λαού, τον οποίον έβλαψαν και βλάπτουν, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία το κόμμα τους.
Τα περισσότερα ΜΜΕ έγιναν όργανα εδραιώσεως του καπιταλισμού, και προσπαθούν να επιβάλουν στους Έλληνες τη βεβαιότητα πως είναι φυσικό να περιορίζονται οι αποδοχές τους, σε επίπεδα των ανατολικών χωρών, επί σταλινικού καθεστώτος. Τόσο η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όσο και η σημερινή, μειώνουν κάθε μήνα συνεχώς μισθούς και συντάξεις, και οδηγούν τους Έλληνες στην απόγνωση. Γι’ αυτό και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί, τα δε ψυχοκαταθλιπτικά φάρμακα είναι σε πρώτη ζήτηση.
Η πρόσφατη παραίτηση των εξαιρέτων Εισαγγελέων Εφετών κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη από τις θέσεις των Οικονομικών Εισαγγελέων, κατόπιν των απαραδέκτων υποδείξεων και διαταγών των αρμοδίων Υπουργών της Κυβερνήσεως, είναι χαρακτηριστική των μεθόδων που μετέρχονται οι τελευταίοι.
Με την παραίτησή τους δήλωσαν, πλην άλλων, ότι δεν δέχονται να είναι Εισαγγελείς «καθ' υπαγόρευσιν και υπό απαγόρευσιν». Προφανώς διότι δέχθηκαν υποδείξεις και εμπόδια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν ορισθεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Αλλά, τιμώντες την παράδοση του λειτουργήματός τους, δεν δέχθηκαν να γίνουν πειθήνια όργανα αυτών, που προστατεύουν συνήθως εκείνους που θα έπρεπε να διώξουν.
Ήδη, δια νέου νόμου ορίζεται ότι ως Οικονομικοί Εισαγγελείς θα διορίζονται του λοιπού Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, επιλεγόμενοι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
***
Τα χρόνια διαδέχονται το ένα το άλλο με ταχύτητα. Το μέλλον είναι άγνωστο. Και κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να το προσδιορίσει. Μόνο κάποιες ενδείξεις διαφαίνονται για τις προθέσεις και τα σχέδια των ισχυρών. Οι Έλληνες των τελευταίων γενεών, που είχαν την ατυχία να προωθηθεί στην εξουσία ο Γεώργιος Παπανδρέου, έμαθαν τί είναι τα CDS και ποίοι μπορεί να κερδίσουν από αυτά, αλλά συγχρόνως εβίωσαν τη δυστυχία και διδάχθηκαν πόσο εύκολο είναι να περιέλθουν σε αδιέξοδο και απελπισία.
*Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
ΠΗΓΕΣ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin