Monday, January 2, 2012

Αιχμές για το κλείσιμο της έρευνας για την παραίτηση των δύο εισαγγελέων.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άμεσο κλείσιμο της έρευνας του Άρειου Πάγου, σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους.
Παράλληλα, επεσήμανε πως και ο ίδιος αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονόματα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.
Ειδικότερα, τόνισε πως «πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».
Υπενθυμίζεται ότι στις 2/12/2011 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε. Στο πόρισμα τόνισε πως «αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε».
topontiki gr


 ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΦΙΧΤΟΣ Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin