Tuesday, March 6, 2012

Η τρόικα σπρώχνει τη χώρα σε κατάσταση εξέγερσης .....

-
Δεν πιστεύω ότι θα δικαιωθεί ο Μισέλ Ροκά στις προβλέψεις του για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα. Αλλά έχει δίκιο, όταν λέει πως όταν αφαιρείς το 25% του εισοδήματος ενός λαού, οι λύσεις δεν μπορεί να είναι ομαλές. Οι νεοφιλελεύθεροι φωστήρες βρήκαν την εσωτερική υποτίμηση ως μέθοδο δήθεν αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και προχωρούν ακάθεκτοι λες και λειτουργούν σε κενό εργαστηρίου.
Αγνόησαν οι ημιμαθείς την πολυπλοκότητα του φαινομένου (με την έννοια ότι μιας τέτοιας εμβέλειας γεγονός δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως κοινωνικό, πολιτικό, κινείται στη σφαίρα της κοινωνικής ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών) και έβαλαν μπρος τον αυτόματο πιλότο. Αν συνεχίσουν, το σίγουρο είναι πως θα οδηγήσουν τη χώρα σε κατάσταση εξέγερσης και τότε όχι για ανταγωνιστικότητα δεν θα μιλάμε, αλλά η επιβίωση με την πιο απλή (τη σωματική) έννοια θα είναι το καθημερινό μέλημα των πολιτών.
Εδώ δεν πρόκειται πλέον για ανταγωνιστικότητα, αλλά για βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος καθ' υπόδειξιν των εσωτερικών κουκουλοφόρων που άλλα λένε δημοσίως και άλλα ραβασάκια στέλνουν στην τρόικα. Και η βιαιότητα έφτασε στο σημείο να προκαλεί τα ένστικτα βίας και βίαιες αντιδράσεις. Δυστυχώς πυκνώνουν οι αναφορές στον Παπαδόπουλο και αυξάνονται εκείνοι που την ώρα του ποτού λένε πως θα πάρουν τα όπλα. Οσο κι αν το τελευταίο πηγάζει κυρίως από κομπασμό, δείχνει την απογοήτευση, την απελπισία, το τσαλάκωμα της υπερηφάνειας των ανθρώπων.
Τρόικα και κουκουλοφόροι κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Παραγνωρίζουν πως χωρίς κοινωνική γαλήνη όχι μόνο παραγωγικότητα, ούτε παραγωγή δεν υπάρχει.
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin