Friday, March 30, 2012

ΓΥΨ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΚΟΡΑΚΑ ....

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος * (www.xronos.gr)
-
Ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπανδρέου βρέθηκαν στην Αμερική το αυτό χρονικό διάστημα, του θέρους του έτους 2003. Κατά δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της εποχής εκείνης, οι ανωτέρω συνηντήθησαν μετά παραγόντων της Κυβερνήσεως των Η.Π.Α., σε γνωστό οίκημα αμερικανικών υπηρεσιών. Ζητήθηκε δε από τον κ. Σημίτη να προωθήσει το Σχέδιο Ανάν. Αλλ΄ εκείνος δεν έδειξε την αναμενόμενη προθυμία. Του υποδείχθηκε τότε να παραδώσει την αρχηγία στον Γ. Παπανδρέου. 

Μετά την επάνοδό τους στην Ελλάδα, δημοσιεύθηκαν διάφορες δηλώσεις, ελλήνων και ξένων, περί του ότι, αν δεν γίνει αποδεκτό το Σχέδιο ΑΝΑΝ, θα είναι καταστροφή για την Κύπρο. Συγχρόνως, προβαλλόταν ο Γ. Παπανδρέου από τα ΜΜΕ ως πιθανός διάδοχος του κ. Σημίτη και ως ακμαιότατος και σύγχρονος ηγέτης, με τις επισκέψεις του στο γυμναστήριο, τον αθλητικό σάκο με τη φόρμα της γυμναστικής στον ώμο, το λάπτοπ και άλλα παρόμοια. Τελικώς, τα αυτά Μέσα προέβλεψαν και προέβαλαν την παράδοση του «δακτυλιδίου» της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Σημίτη στον κ. Παπανδρέου. Τούτο και έγινε. Επακολούθησε και τότε παρωδιακή εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση.

Η διετής διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Γ.Α.Π. κατέδειξε την ανευθυνότητά του και την ευκολία του να παραπλανά τους οπαδούς του δια ψευδών διακηρύξεων. Η αποκάλυψη από τον κ. Στρος Καν του γεγονότος ότι συζητούσε μαζί του κρυφίως, πώς να υπαχθεί η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ., ενώ διαβεβαίωνε τον Ελληνικό Λαό, ότι όσα κράτη υπήχθησαν εις αυτό καταστράφηκαν οικονομικώς, ήταν η χαριστική βολή στην αξιοπιστία του.  

Και μετά τη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου 2011 με τους ηγέτες της Ευρωζώνης, για το Β΄ Μνήμονιο, η ανακοίνωσή του ότι θα γίνει δημοψήφισμα περί αυτού,  κατέπληξε μεν τους Έλληνες, επέφερε δε την καταρράκωση της σοβαρότητός του και του κύρους του στους Ευρωπαίους. Είναι γνωστό, πώς μίλησαν γι΄ αυτόν οι κ.κ. Σαρκοζί και Ομπάμα σε μεταξύ τους συνομιλία, έχοντας ξεχάσει να κλείσουν τα μικρόφωνα. 

Ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Βενιζέλος έπληξε τη ιδιοκτησία των Ελλήνων για να αντλήσει έσοδα, με την απειλή περικοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά παράβαση του Συντάγματος, απέσπασε ίσως την εμπιστοσύνη των μεγάλων αφεντικών της Ευρωζώνης και την εύνοιά τους για τη διαδοχή του κ. Γ.Α.Π. από αυτόν, αλλά απεκάλυψε συγχρόνως στους Έλληνες τη σκληρότητά του  και την περιφρόνηση της νοημοσύνης τους με το δικολαβικό επιχείρημα ότι έτσι ευνοούνται οι τιμές των ακινήτων τους. Επιπλέον κατέδειξε την τραγική έλλειψη οικονομικών γνώσεων. Έτσι εφθάσαμε στην τελευταία εκλογή-παρωδία, του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, με ψηφοφόρους όλους τους κατά καιρούς ποικιλοτρόπως ευνοηθέντες από το περιώνυμο «πράσινο κίνημα».

Οι εκλογείς του νέου αρχηγού μπορούσαν να ψηφίζουν σε διάφορα τμήματα και πολλές φορές, αφού δεν υπήρχαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, ούτε άλλος υποψήφιος. Αυτοί που εξακολούθησαν τις σπατάλες του δημοσίου δια της προσλήψεως εκατοντάδων συμβούλων και της δημιουργίας αχρήστων «Ανεξαρτήτων» αρχών, ευνόησαν δε τη διαφθορά δια της παροχής συντάξεων προς μη δικαιουμένους και προσεπάθησαν να αντλήσουν πόρους δια της εξοντώσεως μισθωτών και συνταξιούχων και της ληστρικής φορολογίας της ακίνητης περιουσίας τους, μας λέγουν τώρα ότι κατάλληλος για να μας σώσει είναι ο κ. Βενιζέλος! 

Τη στιγμή, που άποροι πλέον συνταξιούχοι καταφεύγουν στα συσσίτια των Ενοριών για να επιβιώσουν, ο Τύπος μας πληροφορεί ότι αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών κατά 56.000.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ, τα ΜΜΕ διαρρέουν πως τον προσεχή Ιούνιο θα έχουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος εξοικονομήσεως χρημάτων, τον οποίον αποφεύγουν οι ικανοί και άξιοι διαχειριστές της οικονομίας των κρατών, ενώ υιοθετούν και εφαρμόζουν οι ανάλγητοι, ανάξιοι και ανίκανοι να αναπτύξουν την οικονομία. 
Κανείς από τους πολιτικούς μας δεν παραδέχεται πώς και γιατί εφθάσαμε στο σημερινό σημείο, και τί πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί η οικονομία μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας. Το ότι το κίνημα της καταστροφής εξακολουθεί ακόμη να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους αντιπάλους του, σημαίνει ότι δεν έχουν ίχνους συναισθήσεως της ευθύνης τους οι ηγήτορές του.

Τελευταίως εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για να μας πείσει, ότι τάχα δεν είχε άλλη επιλογή από αυτήν της προσφυγής στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., καθώς και της περικοπής μισθών και συντάξεων, ως και της αυξήσεως των φορολογιών. Προφανώς επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα του για να ζητήσει την ψήφο του λαού στις προσεχείς εκλογές. Τούτο συνάγεται εκ του ότι απέβαλε την έπαρση και το σαρδόνιο υπομειδίαμα, που είχε κάθε φορά που ανακοίνωνε μέτρα σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από τον ισχυρισμό, ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο Κώστας Καραμανλής είχε ήδη συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια το 2009, να μειώσει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα κατά 30% και να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις για μία τριετία. Τα μέτρα αυτά θα ήσαν υποφερτά και οπωσδήποτε θα συνέβαλαν πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση του χρέους και την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Αλλά τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε, περίπου, ότι όσοι «σκαμπάζουν» από οικονομία, ξέρουν ότι οι περικοπές των αποδοχών επιφέρουν ύφεση. Κατέκρινε δε τον κ. Καραμανλή για την εξαγγελία του περί παγώματος μισθών και συντάξεων. Όταν όμως ανέλαβε την εξουσία, έπραξε το αντίθετο. Περιέκοψε μισθούς και συντάξεις σε απελπιστικό βαθμό, παράλληλα δε αύξησε όλες τις φορολογίες.

Ενώ συγχρόνως διεκήρυττε, ότι η οικονομία διέρχεται συνθήκες όμοιες του Τιτανικού, γνωρίζων ότι είχαμε ανάγκη δανείου, και η δήλωσή του αυτή ήτο φυσικό να αυξήσει τα επιτόκια. Παρά ταύτα επέμεινε στις άνω επιζήμιες για το έθνος δηλώσεις του, παραβλέπων τις εύλογες συνέπειές τους επί των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος.

Και το χειρότερο, δεν έσπευσε να δανεισθεί όσα χρήματα ήσαν αναγκαία για τη χώρα όταν το επιτόκιο ήταν χαμηλό, ούτε δανείσθηκε εκείνα τα οποία προσεφέροντο με χαμηλό επιτόκιο πέραν των 7 δις ευρώ, τα οποία είχε αρχικώς ζητήσει από την αγορά. 

Το ΠΑΣΟΚ έφερε την πατρίδα σε απελπιστική κατάσταση. Αυξήθηκε η ανεργία στο 20%. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι περιήλθαν σε αθλιότητα. Πολλαπλασιάστηκαν αλματωδώς οι αυτοκτονίες. Οι νέοι εγκαταλείπουν την πατρίδα και αυτή καταλαμβάνεται βαθμιαίως από αλλοδαπούς. Τί περισσότερο θα έκανε ένας εχθρός της Ελλάδος, επιδιώκων την εξασθένιση και εξάλειψη της ελληνικής φυλής;
  *Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin