Monday, April 2, 2012

Άλλα 500 εκατ. ευρώ χάνουν τα Ταμεία από το «κούρεμα» ....


Απάντηση Κουτρουμάνη σε βουλευτές του ΚΚΕ....
 Σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι επιπλέον ετήσιες απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η μείωση των περιουσιακών τους στοιχείων λόγω συμμετοχής στο PSI προκαλεί αυτόματα περικοπή των ετήσιων τόκων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και Γιώργου Μαρίνου, «την 31.12.2011, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας ίσης με 6,3 δισ. ευρώ, ενώ τα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας διαθέσιμα ανέρχονταν σε 16,8 δισ. ευρώ. Οι πρόσοδοι περιουσίας των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων για το έτος 2011 ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις της συμμετοχής των ΦΚΑ στη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους, δηλαδή η μείωση των προσόδων περιουσίας των ΦΚΑ κατά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του κοινωνικού προϋπολογισμού έτους 2012».


Επιπροσθέτως, ο κ. Κουτρουμάνης σημειώνει ότι με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, «οι ΦΚΑ δύναται να επενδύσουν χωρίς όρια σε.........
τίτλους Ελληνικού Δημοσίου, η διαχείριση όμως αυτών των επενδύσεων πραγματοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδας…».

Να σημειωθεί ότι ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει στείλει και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, στον οποίο ο κ. Κουτρουμάνης, πέραν των παραπάνω στοιχείων, επιβεβαιώνει ότι πέντε ασφαλιστικά ταμεία έχουν στείλει επιστολές προς την Τράπεζα της Ελλάδας με τις οποίες την εγκαλούν για «κακοδιαχείριση των χρημάτων τους» επισημαίνει όμως ότι «κανένας φορέας δεν έχει ασκήσει ένδικο μέσο κατά της ΤτΕ».


Πρόκειται για τα ταμεία «ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΕΑΜ, ΕΔΟΕΑΠ».


Δείτε
εδώ το κείμενο της απάντησης του υπουργού Εργασίας
 Χρήστος Μπόκας (protothema)
-------


ΣΧΕΤΙΚΑ :

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin