Thursday, April 5, 2012

Καθημερινές στιγμές ....

ΓΡΑΦΕΙ Ο Σταύρος Φανφάνης (xronos gr)
-
Τέλος στην ελπίδα των γερμανικών αποζημιώσεων έβαλε η γερμανική κυβέρνηση διά στόματος του γερμανού υπουργού Εξωτερικών. Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τονίζει πως αναγνωρίζει την ευθύνη της χώρας του για τον Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας. 
Σαν να μην έφθανε αυτό, αθωωτική ήταν και η χθεσινή απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών για τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού «Focus», ο οποίος κατηγορήθηκε από Έλληνες δικηγόρους, και όχι από το επίσημο κράτος, με την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, που έδειχνε την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Επίσης το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται, καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.
Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης, που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους, καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται άνευ όρων.
Την ικανοποίηση του γερμανικού περιοδικού «Focus» για την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε χθες στην υπόθεση της προσβολής συμβόλου κράτους, εξέφρασε, με αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιόνας Γκράσεϊ. 
Ο κ. Γκράσεϊ χαρακτηρίζει την κατηγορία "παρωδία" και κάνει λόγο για μια "επιτυχία της ελευθερίας του Τύπου", την οποία, ωστόσο, διευκρινίζει, η εταιρεία του θα προτιμούσε να μην είχε χρειαστεί να κατακτήσει. Επισημαίνει δε ότι το ελληνικό κράτος Δικαίου, απέδειξε με αυτή την απόφαση, την ικανότητά του να λειτουργεί.
Τα ίδια μας τα δικαστήρια με βάση την υπάρχουσα νομολογία και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, έκριναν αθώους του Γερμανούς δημοσιογράφους και τον διευθυντή του περιοδικού, , ενισχύοντας για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό και τον θυμό των πολιτών, για τα παραθυράκια και τα κενά που βρίσκουν όλοι και ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου.
Οι Γερμανοί ήρθαν εδώ, χρησιμοποίησαν το υπάρχον νομοθετικό σύστημα, έπαιξαν με τις εξουσίες της χώρας, έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό, έκαναν τις δηλώσεις τους, μας επανέφεραν στην πραγματικότητα και έφυγαν. Βάλτε  και αυτό το θέμα τώρα, στον κλειστό φάκελο των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, της Siemens, των σκανδάλων, των υποβρυχίων που γέρνουν, των κατοχικών δανείων και πολλών άλλων, για τα οποία το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν ικανοποιήθηκε ποτέ.
-----
ΣΧΕΤΙΚΑα1:

  ---------------------


ΣΧΕΤΙΚΑα2 :
Από το κινηματογραφικό υλικό του Άγγελου Παπαναστασίου
Α) Εγκλήματα κατά της Ειρήνης
(Β) Εγκλήματα Πολέμου
(Γ) Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος
(Δ) Συνωμοσία
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin