Sunday, April 15, 2012

Αρχίζει η κάθαρση του πολιτικού μας βίου; ...

Οταν το 1996, στο αποκορύφωμα της πολιτικής του καριέρας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη που θα είχε ο βίος του και ότι δώδεκα χρόνια μετά θα έμπαινε στο κρατητήριο με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του.
Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, ο πρώην υπουργός θα απολογηθεί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος....

Το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και οδήγησε τους αστυνομικούς έξω από την είσοδο του σπιτιού του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το πρωί της Μ. Τετάρτης, αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών μέσω off shore εταιριών. Η έρευνα διήρκεσε πολλούς μήνες και έφτασε τόσο στην υπόθεση της Siemens, όσο και στην υπόθεση της αγοράς γερμανικών υποβρυχίων.
Αλλα 4 άτομα
Οι συλλήψεις επεκτάθηκαν σε τέσσερα ακόμη άτομα, που είτε ήταν μεταξύ των συνεργατών του στα χρόνια της πολιτικής του παντοδυναμίας είτε φέρονται να εμπλέκονται στις off shore, τους Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, Νίκο Ζήγρα, συγγενή του τέως υπουργού, Ευ. Λαμπροπούλου, λογίστριά του, και Αστέριο Οικονομίδη, επιχειρηματία. Μάλιστα, ο τελευταίος εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα τη Μ. Πέμπτη, ενώ μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τρίτη, μια μέρα μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Ωστόσο, ο πρώην υπουργός, σε γραπτή του δήλωση μετά τη σύλληψή του, επιμένει στην αθωότητά του και υποστηρίζει ότι η θεαματική προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, αποτελεί «επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, όπως και ότι πρόκειται για «σκευωρία πολιτικής του δίωξης με νομικό μανδύα», η οποία άρχισε πριν από δύο χρόνια και «θα συνεχιστεί ανυποχώρητα». «Οπως το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου απεφάνθη τον Αύγουστο του 2011, ότι είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη η σε βάρος μου κατηγορία από τη Βουλή σχετικά με την παθητική δωροδοκία, έτσι, είμαι βέβαιος, ότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της τακτικής Δικαιοσύνης που ακολουθεί θα λάμψει για μία ακόμη φορά η αλήθεια και θα καταρρεύσει η σε βάρος μου σκευωρία», σημειώνει.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, η οποία πάντως διέψευσε ότι βρέθηκαν στην κατοχή της πλάκες χρυσού. Σε γραπτή της δήλωση κάνει αναφορά σε δέκα φύλλα χρυσού 99 γραμμαρίων το καθένα και εννέα λίρες παλαιάς κοπής, που ήταν οικογενειακά κειμήλια.
Μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτά που γνώρισαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο στα περίπου 40 χρόνια της πολιτικής του δράσης, διατηρούν επιφυλάξεις για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Δικαιοσύνη να ενεργήσει, χωρίς ωστόσο να παίρνουν θέση υπέρ της αθωότητας ή της ενοχής του κ. Τσοχατζόπουλου. Το θέμα είναι, όπως άλλωστε επισημάνθηκε τις τελευταίες ώρες απ' όλα σχεδόν τα κόμματα, η κάθαρση του πολιτικού βίου να μη σταματήσει εδώ, αλλά να υπάρξει και συνέχεια.

ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ (agelioforos gr)
-----------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin