Friday, April 27, 2012

Σαμαράς: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι εξορύξεις πετρελαίου και αερίου» ...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Καβάλα και μετέβη στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου - Θάσου. «Η παρουσία μου σήμερα εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Το 1976, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Καβάλα, είχε πει ότι για να
γνωρίζουμε το μέλλον ενός τόπου, πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο του. Η παρουσία μου, σήμερα, εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».

«Η Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης».


Σήμερα, συνέχισε, «η μαγική λέξη που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία».


Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην περιήγησή του στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων κ. Ηλίας

Κονοφάγος.

Ο πρόεδρος της “Καβάλα Oil Α.Ε.”. κ. Βασίλης Παππάς, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.


Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας “Καβάλα Oil Α.Ε.” και ενημερώθηκε για την πορεία της παραγωγής των κοιτασμάτων.

tanea gr 
 

1 comment:

  1. Ψάχνω να βρω την εκπομπή της ΕΤ3 σχετικα με τα πετρέλαια της περιοχης Θάσου. Πρέπει να ηταν πριν ενα χρόνο ή κάτι παραπάνω. Νομίζω πως μιλούσε ο πρόεδρος της Καβάλα oil ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητές τους να ερευνήσουν και εξορυξουν με δικά τους μέσα.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin