Wednesday, April 18, 2012

Νικόλαος Μάρτης: Nα απαγορεύσουν στα αυτοκίνητα της FYROM να κυκλοφορούν με πινακίδες ΜΚ (Μακεδονία) ...

Κινητή διαφήμιση ΜΚ σε σκοπιανό ΙΧ στο balkan center

O NIMITΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (mikres ekdoseis)

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ της Δευτέρας 2 Απριλίου 2012 έχει κείμενο με τίτλο «Μάθιου Νίμιτς: Ελλάς-ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν λύση», στο οποίο ο κ. Νίμιτς αναφέρει: «Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που να ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών»***.

Το όνομα της ΠΓΔΜ δεν αφορά μόνο τους δύο γείτονες, αλλά και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το ενδιαφέρον για τη σημερινή Ε.Ε. επιβεβαίωσαν οι 15 ηγέτες της τότε ΕΟΚ τον Ιούνιο 1992 στη Διάσκεψη Κορυφής στη Λισσαβόνα, όπου ομόφωνα α­ποφάσισαν να αναγνωρίσουν την εν λόγω χώρα, εφ όσον η ονομασία της δεν θα εμπεριέχει τη λέξη «Μα­κεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον τότε Πρόεδρο της Ελλη­νικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας, έγραφε ότι:

«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθετε:

 «Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και προσέθετε ότι: «Είναι αδιανόητο  με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

Πρότεινα στον Πρόεδρο των Σκοπίων ΒΛΑΧΩΦ το όνομα «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας», διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική, τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. 

Ο Άγγλος Ιστορικός Ηamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει στο κεφάλαιο: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι Μακεδονικές δυνάμεις». «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τους Παίονες (γύρω από τα σημερινά Σκόπια)».

Εφ όσον τα κράτη της Ε.Ε., συνεπεία της ως άνω αποφάσεως του Συμβουλίου Κορυφής της Λισσαβώνας, ούτε την ονομασία FYROM (διότι το Μ σημαίνει Μακεδονία), ούτε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορούν να αναγνωρίσουν, θα πρέπει να απαγορεύσουν στα αυτοκίνητα της FYROM να κυκλοφορούν με πινακίδες ΜΚ, και να επιλέξουν ένα όνομα, που δεν θα έχει τη λέξη Μακεδονία. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους εντός της Ε.Ε., οι γείτονές μας θα ανακαλέσουν αυτή τη νέα προκλητική τους ενέργεια.
Νικόλαος Μάρτης
Πρώην Υπουργός

---------------------------------------------------------------------


*** Nimetz: Eλλάδα και FYROM μπορούν να βρουν λύση για τo όνομα

---------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΚ (Μακεδονία):


Αρχικά ΜΚ - αδιαφορία τελωνείων - τροχαίας ?

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin