Thursday, May 10, 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη ναζιστική ιδεολογία. Ζητάει να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα όπως και στη Γερμανία ...

Κείμενο καταδίκης της ναζιστικής ιδεολογίας και της συμπεριφοράς των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την λήξη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης είχε εξαπολύσει πυρά κατά της «Χρυσής Αυγής», ζητώντας μάλιστα να κηρυχθεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία...

στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «καταδικάζουμε τη ναζιστική ιδεολογία και τη ναζιστική συμπεριφορά που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους με την Χρυσή Αυγή, διαφώνησαν με το σκεπτικό και το πλαίσιο του ψηφίσματος, το κατεψήφισαν, τονίζοντας τις δικές τους θέσεις που θα περιληφθούν σε γραπτό τους κείμενο. 
Λευκό ψήφισαν τα μέλη της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας», επισημαίνοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι στις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου.
tovima gr
------------------

2. Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο 

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η ιδεολογία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε, μετά από πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Στο κείμενο που πρότεινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος τονίζεται ότι το σώμα καταδικάζει «την ναζιστική ιδεολογία και συμπεριφορά συγκεκριμένων εκπροσώπων και οπαδών της Χρυσής Αυγής».
agelioforos gr
----------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin