Friday, May 11, 2012

Κατέβα από το σύννεφο ...

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ (agelioforos gr)
Το «Ethnic cleansing» είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο ο παίκτης παίρνει ένα όπλο και κυνηγάει μαύρους, λατινοαμερικανούς και Εβραίους. «Μπαμ, μπαμ», τους ξεκαθαρίζει τον ένα μετά τον άλλο, σαν μπεκάτσες. Το πιο σοβαρό ελάττωμα που έχουν να του προσάψουν οι επικριτές του είναι όχι ο ρατσισμός αλλά τα άθλια γραφικά του. Θεωρείται δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, ωστόσο, υπάρχει εδώ και καμιά 10ετία και παίζεται σε όλο τον κόσμο, κυρίως από νεαρούς.
Είναι αυτοί οι νεαροί που, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά κυκλοφορούν γύρω μας ως τέρατα. Εμφανισιακά δεν το προδίδουν, πέρα από κανένα τατουάζ και μια ενδυματολογική προτίμηση στο μαύρο.
Στις εκλογές στην Ελλάδα ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Είναι μεταξύ 18 και 25 ετών. Είναι τα παιδιά - τέρατα που σήμερα κάνουν τους περισσότερους να φρίττουν, ενώ μέχρι λίγο καιρό πριν ήταν άγγελοι. Θεωρούνταν «το μέλλον και η ελπίδα του τόπου».
Προτού πέσετε από τα σύννεφα, να δώσω μερικά στοιχεία: η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, η άνοδος ακροδεξιών παρατάξεων που απηχούν νεοναζί ιδεολογίες παρατηρείται χρόνια τώρα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οχι μόνο στην Αυστρία, όπως θα υπέθετε κανείς, αλλά και στη Νορβηγία (το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου, το Fremskrittspartiet, πήρε 23% στις εκλογές), στη Βρετανία (η αντιισλαμική οργάνωση EDL ευθύνεται για αναρίθμητες συμπλοκές στους δρόμους), την Ολλανδία (το κόμμα της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς αναδείχτηκε τρίτο με 24% στις εκλογές του 2010), στη Ρωσία και την Ιταλία, όπου οι ομάδες νεοναζί φουντώνουν. Νεοναζί έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο Ισραήλ, όσο κι αν αυτό φαντάζει οξύμωρο. Στην Ελλάδα διαπιστώσαμε όψιμα ένα σοβαρό φαινόμενο που κρυφοβράζει από χρόνια και ως Ελληνες αντιδρούμε με το γνωστό τρόπο: φρίττοντας. «Αίσχος, ντροπή, ανατριχίλα, τρίζουν κόκκαλα». Με επιπλήξεις, βρισιές, νουθεσίες προς τους νέους - τέρατα και με αφελείς προσεγγίσεις, ντυμένες με αποτροπιασμό για το μακιγιάζ του Καιάδα.
Ομως έτσι δε διορθώνεις το κακό. Απέναντι στην ακροδεξιά προπαγάνδα που χρησιμοποιεί ως εργαλεία μία ψευδομέταλ κουλτούρα, το ποδόσφαιρο από την πλευρά της χουλιγκανικής βίας και την καλλιέργεια του προτύπου του Hulk τιμωρού, έχουμε έναν και μόνο τρόπο αντίδρασης: την ουσιαστική, πολύπλευρη, συστηματική μόρφωση των παιδιών. Τα γνήσια καλλιεργημένα παιδιά, αυτά που έχουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα κι ανησυχίες, κι αν είναι μέταλ, μην τα φοβάσαι.
agelioforos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin