Tuesday, May 29, 2012

"Le Soir": «Πολύ δύσκολη η χρηματοδότηση της Ισπανίας» ...

H εφημερίδα "Le Soir" περιγράφει τη δεινή κατάσταση των ισπανικών τραπεζών και παραθέτει δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αν επιμείνει η ένταση στις αγορές. Στη συνέχεια κάνει αναφορά στην ανησυχία που προκαλεί η Ελλάδα, κυρίως λόγω της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και της ανακεφαλαιοποίησης με 18 δισ. ευρώ ορισμένων ελληνικών τραπεζών.

Ο άλλος λόγος που η Ελλάδα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη είναι η απουσία ρευστότητας στα τέλη Ιουνίου, σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί η στήριξη από το ΔΝΤ και την ΕΕ, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
H "Le Soir " αναφέρει πως η Ελλάδα θα λάβει νέο δάνειο, εκτός αν οι εκλογές της 17 ης Ιουνίου αναδείξουν νικητές τα κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα. Τότε, το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν θα επιθυμούν πλέον να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της Αθήνας, σχολιάζει.

Και καταλήγει, πως η ανησυχία των αγορών έχει ελαφρώς κοπάσει χάρη στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν να προηγείται η ΝΔ η οποία, όπως σημειώνει ο συντάκτης, τάσσεται υπέρ της λιτότητας. Το παραπάνω δημοσίευμα συνοδεύει σύντομο σχόλιο για τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, με τίτλο «Η Λαγκάρντ παίζει με τη φωτιά». «Το σχόλιο αυτό συγκέντρωσε την κατακραυγή δεδομένου ότι οι Έλληνες ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου και το μέλλον του ευρώ εξαρτάται από αυτές τις εκλογές», σημειώνει ο σχολιαστής της εφημερίδας ο οποίος αναρωτιέται «αν έχουν τρελαθεί στο ΔΝΤ» και σημειώνει πως θα υπήρχε και κάποιος καλύτερος τρόπος να πείσουν κάποιον να ψηφίσει «σωστά».
-----------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin