Friday, April 6, 2012

Η τρόικα θέλει την Ελλάδα ψωροκώσταινα ....

του ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ (ethnos gr)

Ας σταθούμε με ψυχραιμία και όση νηφαλιότητα μας απέμεινε και μπορούμε να επιστρατεύσουμε μπροστά στην τραγική πράξη του 77χρονου αυτόχειρα. Ακούσαμε πολλά. Κορώνες πολιτικών που δυστυχώς αδιόρθωτοι για άλλη μία φορά κινήθηκαν στο ίδιο πολιτικάντικο μήκος κύματος, λόγια ειδικών, δηλώσεις απλών πολιτών. Είδαμε επίσης την αγανάκτηση και την οργή να εκδηλώνονται έστω και σε μικρότερη κλίμακα. Ομως, εκείνο που απαιτείται είναι παρέμβαση στην ουσία, στη βάση του προβλήματος.
Γιατί η Ελλάδα δεν είναι η ψωροκώσταινα, όπως προσπαθούν να μας υποβάλουν οι τροϊκανοί και άλλοι εταίροι (τρομάρα τους) με επικεφαλής τους Γερμανούς, για να δικαιολογήσουν την ευθεία και αδικαιολόγητη επίθεση στο εισόδημα των Ελλήνων. Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα -όχι μόνο σε φυσικό πλούτο, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό-, η οποία ατύχησε και διοικήθηκε από ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα, το οποίο χωρίς ενδοιασμούς χρησιμοποίησε την εξουσία για ίδιον όφελος (πολιτικό και οικονομικό).

Εκείνο που έχει ανάγκη η χώρα είναι η ορθολογική και υπέρ του πολίτη αξιοποίηση του πλούτου και κινητοποίηση του ταλέντου και των δεξιοτήτων όλων των Ελλήνων. Γι' αυτό, όμως, απαιτούνται προγράμματα με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Οχι, σχέδια, όπως της τρόικας, που γεμίζουν τα νεκροταφεία επιχειρήσεων και τις λίστες του ΟΑΕΔ. Η χώρα τώρα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει τη βαθύτερη ύφεση και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και την επιταχύνουν.
Μα πάνω απ΄ όλα χρειάζεται αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, αυτοεξυγίανση και φιλολαϊκή πολιτική. Γιατί, αν αυτό δεν γίνει, τότε θα αλλάξει η σύνθεση του πολιτικού συστήματος.

ethnos gr

-----------

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin