Sunday, April 8, 2012

Διώξτε τον Τόμσεν, φέρτε τον Σελασιέ ....

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στο ΕΤΗΝΟΣ
-
Η βαθύτερη ύφεση δεν είναι λύση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης. Το κατάλαβαν ακόμα και στο ΔΝΤ όπου η λιτότητα είναι το οικονομικό τους ευαγγέλιο για την εξυγίανση των υπό κρίση οικονομιών.
Απόδειξη ο νέος επικεφαλής στην Πορτογαλία, ο οποίος πολύ λογικά και χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις τύπου Τόμσεν και Μορς υποστηρίζει πως «ο βασικός κίνδυνος είναι η ύφεση να αποδειχθεί βαθύτερη.
Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύουμε ότι ίσως δεν είναι η καλύτερη πολιτική να κυνηγάμε σταθερούς ονομαστικούς στόχους για το έλλειμμα». Με τη δήλωση αυτή του κ. Αμπέμπε Σελασιέ άνοιξε η κερκόπορτα να διεκδικήσει και η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωση των στόχων για να αποφύγει η οικονομία τη βαθύτερη ύφεση, η οποία όπως υποστηρίζει και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απειλεί ό,τι επιτεύχθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να διεκδικήσει σθεναρά να εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με παράλληλη σταθερή και επίμονη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Και ενδεχομένως να χρειαστεί να ζητήσει την αποπομπή των κυρίων Τόμσεν, Μορς και Σία οι οποίοι παρότι κατάφεραν να βυθίσουν τη χώρα σε πολύ βαθύτερη των αρχικών προβλέψεων ύφεση επιμένουν στις ίδιες αναποτελεσματικές και όπως εξελίσσεται η κατάσταση επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές.
Διώξτε λοιπόν τον Τόμσεν και φέρτε τον Σελασιέ, γιατί τίποτα δεν είναι θέσφατο και πολύ περισσότερο οι οικονομικές πολιτικές, ιδίως σε περιόδους μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
--------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ:  


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin