Tuesday, March 5, 2013

Για τα εθνικά θέματα απαιτείται σύμπνοια και νηφαλιότητα!..

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ*

- Το έχει πει ο Ροΐδης: «Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας».
 
Πολλές φορές το βέλος της μνήμης διαπερνά το παρελθόν και καρφώνεται σε κάποια γεγονότα του χθες, τα οποία λόγω συγκυρίας αποκτούν επικαιρότητα, όταν δε συσχετιζόμενα άπτονται θεμάτων αφορόντων την ακεραιότητα της χώρας, συνυφασμένων με την επιβίωση του ελληνικού Λαού και αναδύονται ερωτήματα, επιβάλλεται η απάντησή τους ιδιαίτερα εφόσον εμπλέκονται δημόσιοι λειτουργοί ή θεσμικά κ.λπ. πρόσωπα.
Αφορμή για την αναφορά μου στο τωρινό θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη, επιεικώς κατάπτυστη, δήλωση του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, φίλο του Ευάγ. Βενιζέλου, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του στηρίζοντος την τρικομματική κυβέρνηση αλλά μη συμμετέχοντος... ο οποίος είπε: «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά».


Ο κ. Γιούνγκερ θρασύτατα και προκλητικότατα αποκάλυψε με τη δήλωσή του τις υποκρυπτόμενες προθέσεις της αρπακτικής βουλιμίας των προστατών της χώρας μας, τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ο τρίτος, τον έριξε σιδηροδέσμιο στα σουβλερά δόντια του Δ.Ν.Τ. και κατέστησε την ακεραιότητα της Ελλάδας επισφαλή. Ας μην υποτιμά λοιπόν τη νοημοσύνη των Ελλήνων οι οποίοι δεν είναι δειλοί και διαθέτουν έντονο το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης, αλλά έχουν και εθνική αυτογνωσία.
Την επιβεβλημένη εθνοπρεπή απάντηση στον κ. Γιούνγκερ έδωσε μόνο ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αόμματος αλλά με τα μάτια της ψυχής του ορθάνοιχτα. Έτσι έδειξε ότι στα μύχια της ψυχής του φωλιάζει ένας ατόφιος, αναλλοίωτος πατριωτισμός και αξιομίμητη προσήλωση στα ιδανικά του που αφυπνίζει υπνώττουσες συνειδήσεις. Απάντησε ο κ. Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Προτίμησε την αξιοπρέπεια από τις πολιτικές «κωλοτούμπες»...
Η απεχθής ανθελληνική δήλωση του κ. Γιούνγκερ ανέσυρε στη μνήμη μας και έφερε στην επικαιρότητα παρεμφερή δήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής κ. Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του κ. Παπούλια και την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 8-2-2005. Κατά την προσφώνησή της, προς τον μόλις εκλεγέντα Πρόεδρο μεταξύ των άλλων είχε πει: «...Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!), της ευημερίας (!) και της ασφάλειας (!) στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία...».
Ο εκπαιδευτικός Ντίνος Αυγουστής από το Μονάγρι Λεμεσού έγραφε: «...Αυτά τα εξωφρενικά είπε λοιπόν η τότε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος δυστυχώς παρέμεινε ατάραχος, χωρίς καμιά απολύτως θετική ή αρνητική αντίδραση. Και τα συμπεράσματα δικά σας. Ποια συμπεράσματα δηλαδή, αφού όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, χωριό που φαίνεται...».
Εκ του έρκους των οδόντων της κυρίας Μπενάκη, Προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ιερού Τεμένους της Δημοκρατίας εκστομήθηκαν εκφράσεις τέτοιες, που εξάπτουν τη φαντασία και τροφοδοτούν την καχυποψία προς διάφορες κατευθύνσεις, καθότι προηγήθηκαν της δηλώσεως Γιούνγκερ. Το γεγονός ότι λίγες ημέρες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν και διόρθωσε τα «περί περιορισμού των συνόρων» δεν την απαλλάσσει από την υποχρέωσή της να εξηγήσει τι είχε αλλάξει; Φοβήθηκε την κατακραυγή του Λαού, ή επρόκειτο για φτηνό επικοινωνιακό εντυπωσιασμό (έπεα πτερόεντα). Ο Ευριπίδης είπε: «Ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή ή να σωπαίνεις».

* Ο Λεωνίδας Σ. Νικόπουλος είναι Ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., τ. ειδικός συνεργάτης Υπουργείου Εθν. Παιδείας και συγγραφέας.

.proinoslogos.gr 
5/3/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin