Thursday, February 7, 2013

Παραμένουν αμετανόητοι

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία της Κοζάνης, ενώ έχει ήδη αναπτυχθεί μια πρωτοφανής παραφιλολογία.

 Όλοι τους αρνήθηκαν να απολογηθούν, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν οποιαδήποτε δικαστική εξουσία.

Σε μήνυμά τους οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης  χαιρετίζουν «τους αλληλέγγυους συντρόφους που παραστηθήκανε στα δικαστήρια της Κοζάνης», προσθέτοντας: «Τα συνθήματά τους ζέσταναν τις καρδιές μας. Έστω και νοητά υψώνουμε τις γροθιές μας δίπλα τους».



Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν και τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, στην οποία υποστηρίζουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν είναι μέλη της οργάνωσης.

«Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε "καλά παιδιά", ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας... εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., κείμενα προκηρύξεων για την ανάληψη ευθύνης δύο εμπρησμών βρέθηκαν στο USB που εντοπίστηκε κατά τις έρευνες στο διαμέρισμα - γιάφκα του Χαλανδρίου. Στο ίδιο στικάκι ήταν αποθηκευμένη και αφίσα με φωτογραφία από την έκρηξη  στο πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Λ. Ριανκούρ.

Όπως επισημάνθηκε, στο κέντρο της αφίσας, εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα http://lechatnoiremeutier.wordpress.com.

Όπως έγινε γνωστό, η  αφίσα με το κείμενο δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση.

Τέλος, αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση των γονέων των συλληφθέντων, που δεν περιορίζονται σε εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τα παιδιά τους, που είναι κάτι το φυσικό, αλλά δηλώνουν περίπου ότι αυτοί οδήγησαν τα βήματά τους…

.elzoni.gr
7/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin